منظور از افزایش فشار خون و تعریف آن چیست؟

1399/01/14 در ساعت 01:30:00

تعریف اولیه از فشار خون. چه زمانی فرد دچار فشار خون بالا است؟

منظور از افزایش فشار خون و تعریف آن چیست؟

فشار خون بالا شرایطی است که شما را در ریسک بیماری حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری‌های کلیوی قرار می‌دهد. هر چند این بیماری معمولا علامتی ایجاد نمی‌کند اما می‌تواند بسیار پر خطر باشد. بنابراین همواره باید جدی گرفته شود.

پزشک و یا پرستار شما فشار خون شما را با خواندن دو عدد اعلام می‌کنند. برای مثال: دوازده بر روی هشت. عدد اول(فشار سیستول) اندازه فشار خون شریان‌ها در هنگام انقباض قلب شماست و عدد دوم (فشار دیاستول) اندازه فشار خون در شریان‌های بدن شما در هنگام انبساط قلب است.

 

 

اگر فشار خون به صورت پایدار بالاتر از ۱۳۰ سیستول و ۸۰ دیاستول قرار گیرد پاتولوژی و بیماری محسوب می‌گردد. به عارضه افزایش فشار خون بیش از حد طبیعی، فشار خون بالا یا پر فشاری خون (hypertension)، گفته می‌شود.

در این جدول تعریف فشار خون نرمال و بالا از نظر پزشکان نشان داده شده است.

 

 

  • اندازه فشار خون عادی در فرد سالم عبارت است از:

فشار خون بالای کمتر از 120میلی متر جیوه و فشار خون پایین کمتر از 80 میلی متر جیوه

  • فشار خون افزایش یافته (که هنوز به حد بیماری نرسیده است):

پزشک یا پرستار شما این عبارت را به عنوان یک هشدار برای شما به کار می‌برد و به این معناست که شما هنوز مبتلا به بیماری پرفشاری خون نیستید، ولی فشار شما به اندازه‌ای که باید در یک فرد سالم پایین باشد، نیست. در این شرایط، فشار بالا بین 120 الی 1۲9 میلی متر جیوه و فشار پایین کمتر از ۸۰ میلی متر جیوه می باشد.

این شرایط در اغلب اوقات نیاز به درمان دارویی ندارد ولی احتمال اینکه این فرد در آینده مبتلا به بیماری فشار خون شود بالاست و باید به صورت مرتب فشار خون خود را زیر نظر پزشک اندازه‌گیری کند تا در صورت نیاز درمان شروع شود. 

به علاوه این افراد باید مراقبت‌های لازم از نظر کنترل تغذیه و فعالیت مناسب تحت نظر پزشک معالج داشته باشند تا احتمال ابتلا به بیماری فشار خون در آینده در آن‌ها کمتر شود.

  • بیماری پرفشاری خون:

➢ درجه یک: فشار بالای بین 1۳9- 1۳0 میلی متر جیوه یا فشار پایین ۸9- ۸0 میلیمتر جیوه

➢ درجه دو:  فشار بالای بزرگتر یا مساوی ۱۴۰ میلی متر جیوه یا فشار پایین بزرگتر یا مساوی ۹0 میلیمتر جیوه

 

 

درمان فشار خون در همه موارد فشار خون بزرگتر یا مساوی ۱۴۰ روی ۹۰ اجباری است. در شرایطی که فشار خون بین ۱۳۰ تا ۱۳۹ روی ۸۰ تا ۸۹ میلی متر جیوه باشد، در صورتی که بیمار فاکتورهای خطر دیگر بیماری قلبی عروقی هم داشته باشد باید درمان فشار خون شروع شود. در غیر این صورت توصیه می شود هر ۳ تا ۶ ماه توسط پزشک ویزیت شود تا در صورت نیاز درمان شروع شود.

 

درمان خانگی فشار خون بالا و سردرد

1403/08/19 در ساعت 23:34:42

برای کنترل فشار خون بالا و سردرد، تغییرات رژیم غذایی (کاهش نمک، مصرف میوه و سبزیجات)، ورزش، مدیریت استرس، استفاده از گیاهان دارویی مثل سیر و بابونه، و ترک عادات ناسالم مفید هستند

درمان خانگی فشار خون بالا و سردرد

کراتینین بالا

1403/05/01 در ساعت 00:47:17

افزایش کراتینین در خون نشان‌دهنده مشکلات کلیوی است. این ماده از تجزیه کراتین در عضلات تولید می‌شود و کلیه‌ها آن را دفع می‌کنند. دلایل افزایش کراتینین شامل کم‌آبی، نارسایی قلبی، بیماری‌های کلیوی، و انسداد ادراری است. این وضعیت می‌تواند به نارسایی کلیوی منجر شود.

کراتینین بالا

ارتباط فشار خون و سلامت قلب: تأثیر فشار خون بالا بر بیماری‌های قلبی و راه‌های پیشگیری

1403/08/07 در ساعت 09:54:21

پژوهش‌ها نشان می‌دهند فشار خون بالا خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. سازمان‌های بهداشتی توصیه می‌کنند با سبک زندگی سالم و کنترل استرس می‌توان از این خطرات پیشگیری کرد

ارتباط فشار خون و سلامت قلب: تأثیر فشار خون بالا بر بیماری‌های قلبی و راه‌های پیشگیری

فشار خون عصبی: دلایل، علائم و روش‌های کنترل استرس

1403/07/30 در ساعت 16:26:46

فشار خون عصبی ناشی از استرس و اضطراب است و با علائمی مانند تپش قلب و سردرد همراه است. این نوع فشار خون با مدیریت استرس و تغییرات سبک زندگی قابل کنترل بوده و می‌توان از عوارض جدی مانند بیماری‌های قلبی پیشگیری کرد.

فشار خون عصبی: دلایل، علائم و روش‌های کنترل استرس

همه چیز درباره قرص والزومیکس: ترکیب والسارتان و آملودیپین، مزایا و عوارض جانبی

1403/07/29 در ساعت 10:54:22

قرص والزومیکس برای کنترل فشار خون، با عوارض احتمالی سرگیجه و تورم

همه چیز درباره قرص والزومیکس: ترکیب والسارتان و آملودیپین، مزایا و عوارض جانبی

دلایل ورم پا و ارتباط آن با داروهای فشار خون: علائم، تشخیص و روش‌های درمان

1403/07/21 در ساعت 20:44:02

ورم پا می‌تواند به دلیل مصرف داروهای فشار خون مانند مسدودکننده‌های کانال کلسیم رخ دهد. این داروها باعث تجمع مایعات در پاها می‌شوند. تغییر دارو، استفاده از جوراب فشاری و مشاوره با پزشک می‌تواند به کاهش ورم کمک کند

دلایل ورم پا و ارتباط آن با داروهای فشار خون: علائم، تشخیص و روش‌های درمان
نظر جدید
0%